Receta

Kek me portokall nga zonja Vjollca

6 Prill 2021, 11:23| Përditesimi: 6 Prill 2021, 11:24

  • Share

Kek me portokall

Përbërësit:

4 vezë

200 gr sheqer

1 kokërr portokall

1 pako sheqer vanilje

100 ml vaj vegjetal

250 gr karrota

300 gr miell

1 pko pluhur pjekës

1/2 lugë kafe  sodë buke

pak kripë

reçel portokalli ( opsionale)

Përgatitja:

Në grirësen e qepës grijmë 1 portokall të larë mirë dhe të prerë në copëza.Pasi grijmë protokallin, grijmë karrotat dhe të dy këto përbërës I lëmë veç e veç menjëherë. Në tasin me miell shtojmë pluhur pjekës dhe sodë buke dhe pak kripë.

Në një tas rrahim 4 kokrra vezë dhe sheqerin dhe I përziejmë mirë dhe në fund shtojmë karrotat. Nëse ju ndodhet pak reçel portokalli e presim atë në copëza dhe e shtojmë në brum, e vendosim në tepsi të lyer me vaj dhe miell  dhe e pjekim në 170 gradë Celsius për 50 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A ka politika frikë nga SPAK-u?