Kek me qershi
Përbërësit:
- 500 gr qershi
- 250 gr miell
- 150 gr sheqer
- 50 gr gjalpë
- 50 ml vaj ulliri
- 3 lgj qumësht
- 1 lç maja e thatë
- 3 vezë
Përgatitja:
Në një enë rrahim vezët me sheqerin derisa të rritet vëllimi. Më pas shtojmë qumështin, gjalpin, vajin e ullirit dhe lëkurën e limonit. Vazhdojmë trazimin me rrahës elektrik duke shtuar gradualisht miellin dhe fryrësin. Brumin e trazojmë lehtë me një spatul kuzhine (jo më me rrahës elektrik). Qershive u largojmë bërthamën i spërkasim me pak miell dhe i shtojmë tek brumi i kekut. Lyejmë një tavë me gjalpë, hedhim masën e kekut dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 30 minuta.