Receta

Kek me vaj luledielli nga zonja Albana

7 Maj, 11:00| Përditesimi: 7 Maj, 11:02

  • Share

Kek me vaj luledielli

Përbërësit:

  • 4 vezë
  • 200 gr sheqer
  • 250 ml vaj luledielli
  • 250 ml qumësht
  • 350 gr miell
  • 1 bustinë pluhur pjekjeje
  • 1 lugë çaji vanilje ose lëvore agrumesh
  • Pak kripë

Përgatitja:

Rrahim vezët me sheqerin derisa të bëhet një masë e lehtë dhe kremoze. Shtojmë vajin e lulediellit dhe më pas qumështin, duke e trazuar vazhdimisht. Përziejmë miellin me pluhurin pjekjes dhe pak kripë, dhe e shtojmë tek masa e lagësht ngadalë, duke e përzier me spatul ose mikser në shpejtësi të ulët. Shtojmë vaniljen ose lëvoren e limonit/portokallit për aromë. Hedhim masën në një tavë të lyer me pak vaj dhe të spërkatur me miell. E vendosim kekun të piqet në furrë në temperaturën 180°C për rreth 40-45 minuta. Sipas dëshirës kekut mund t'i shtojmë arra, rrush të thatë ose mund ta serivirim pudrosur me sheqer pluhur ose me një një glazurë limoni.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, si ju është dukur fushata zgjedhore?