Receta

Këmbëkuqi i Qeparoit nga zonja Albana

24 Qershor, 12:07| Përditesimi: 24 Qershor, 12:08

  • Share

Këmbëkuqi i Qeparoit

Përbërësit:   

  • 3 vezë
  • 1 gotë kos
  • 1 gotë vaj
  • 1 e 1/2 gota miell
  • 1 lç sodë buke
  • 200 - 250 gr djathë i bardhë i thërrmuar
  • Pak kripë (opsionale)

Përgatitja:

Rrahim vezët me pak kripë derisa të bëhen homogjene. Shtojmë kosin dhe gjysmën e sasisë së vajit dhe i përziejmë mirë. Më pas shtojmë miellin gradualisht dhe sodën e bukës. E trazojmë derisa të formohet një masë homogjene, pak e trashë por e butë. Shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar duke e përzier që të përhapet njëtrajtësisht. Lyejmë një tavë me gjalpë, hedhim masën e përgatitur, e rrafshojmë mirë me lugë ose me dorë të lagur. Sipër hedhim vajin e mbetur dhe e vendosim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 35-40 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se rinumërimi i pothuajse gjysmës së votave është farsë e kotë?