Këngëtarja Teuta Tenolli gatoi recetën e gjyshës ‘Tava e Dheut Tironse me mëlçi’

26 Janar 2023, 14:36| Përditesimi: 26 Janar 2023, 14:37

  • Share

TAVË TIRONSE ME MËLÇI

Përbërësit:

  • 300 gr mëlçi
  • 3 lgj gjizë
  • 3 lgj vaj ulliri
  • 1 lgj miell misri
  • 1 kokërr qepë
  • 5-6 thelpinj hudhër
  • 1 lgj salcë domate
  • 2 lgj gjalpë
  • Kripë, piper i zi
  • Piper i kuq pluhur
  • Spec djegës

Përgatitja:

Mëlçitë pasi i presim në kubikë të vegjël i kaurdisim në tenxhere me yndyrë. Më pas i largojmë mëlçitë dhe në po atë yndyrë kaurdisim qepën e grirë imët. Ndihmojmë zbutjen me pak kripë, shtojmë salcën e domates dhe e lemë të ziejë. Tresim gjalpin dhe kaurdisim miellin e misrit, më pas shtojmë gjizën, piperin e zi, piperin e kuq dhe thelpinjtë e hudhrës. Tavën e dheut duhet ta kemi të nxehtë, hedhim fërgesën, shtojmë pak spec djegës dhe e vendosim në furrë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Iris: 27/01/2023 02:59

    Melcite prihen shume lehte po t'i hidhni te plota ,te pa prera ne nje ene me uje te nxehte per 10-15 min,jo t'i zieni,vetem t'i lini ne te.Ndryshojne ngjyren,por forcohen mjaftueshem sa per t'u prere lehte e te mos t'ju bejne me gjak pllaken e prerjes.E njejta gje rekomandohet dhe kur t'i perdorni per te bere pate'

    Përgjigju
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?