Kërpudha të mbushura
Përbërësit:
- 300 gr kërpudha
- 1 qepë e vogël
- 1 thelpi hudhër
- 200 gr salçiçe pule
- 1 lgj vaj ulliri
- 1 lç gjalpë
- 1 vezë
- Kripë, piper
- Majdanoz
- Djathë kaçkavall
Përgatitja:
Kaurdisim qepën me pak vaj ulliri dhe gjalpë. Më pas shtojmë hudhrën e shtypur dhe pjesët e brendshme të kërpudhave, të cilat pasi i kemi pastruar pjesën e hequr e kemi grirë imët. Në një blender grijmë salçiçet e pulës ose në mungesë i presim në kubikë sa më të vegjël. I shtojmë salçiçet e grira tek qepa e kaurdisur. Në fund shtojmë një vezë, kripë, piper dhe majdanoz. Me masën e përgatitur mbushim kërpudhat të cilat i vendosim në një tavë të lyer me gjalpë. I spërkasim në fund me djathë kaçkavall dhe i vendosim në furrë të piqen.