Kimë me mish të grirë dhe vezë
Përbërësit:
- 400 gr mish i grirë
- 1 qepë mesatare
- 2 lugë vaj ulliri ose gjalpë
- 1 domate ose 2 lgj salcë
- 4 kokrra vezë
- 1 thelpi hudhër (opsionale)
- Kripë, piper i zi, pak spec i kuq
- Pak rigon ose majdanoz
- Pak ujë ose lëng mishi
Përgatitja:
Në një tigan të thellë kaurdisim qepën në vaj derisa të zbutet. Shtojmë mishin e grirë dhe e përziejmë vazhdimisht derisa të marrë ngjyrë kafe dhe të mos lëshojë më ujë. Shtojmë hudhrën (nëse e përdorim), kripën, piperin, pak spec të kuq dhe domaten ose salcën. E përziejmë dhe e lëmë të ziejë 5-6 minuta, duke shtuar pak ujë që të mos thahet. E hapim mirë kimën në tigan duke e rrafshuar dhe krijojmë gropëza të vogla ku hedhim vezët. Mbulojmë tiganin me kapak dhe e lëmë në zjarr të ulët për 5-8 minuta, derisa vezët të piqen lehtë.
Komente
