Kofsha pule të thekura në furrë
Përbërësit:
2 ose 4 racione kofshë pule
kripë dhe piper të zi
1 lugë çaji piper I kuq
1 gotë kos
1 lugë gjelle majdanoz I grirë
1 lugë gjelle lëng limoni
3 thelpi hudhër
1 lugë supe mustardë
1 gotë ujë bukë e thekur e grirë
gjalp
Përgatitja:
Pastrojmë kofshat e pulës I thajmë ato dhe fillimisht I marinojmë me kripë, piper të zi i pudrosim lehtë me piper të kuq. vendosim në një tas 1 gotë kos, shtojmë 1 lugë gjelle lëng limon, 3 thlepi hudhër të shtypur, 1 lugë mustardë i përziejmë mirë këto përbërës dhe marinojmë kofshat e pulës. I marinojmë kofshat e pulës me përbërësit me kos. I marinojmë mirë dhe më pas rrotullohen kofshat e pulës me qëllim që ato të lyhen mirë nga të gjitha anët.
Vendosim kofshat në një tavë ku kemi shtuar letër pjekje dhe vendsoim tavën në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 10-15 minuta. I shoqërojmë me sallatë.