Komposto frutash e shtëpisë
Përbërësit:
- 1 litër ujë
- 3-4 lugë gjelle sheqer
- 1 mollë
- 1 dardhë
- 1 pjeshkë
- 1 grusht rrush të thatë ose kumbulla të thata
- Lëngu i gjysmës së 1 limoni
- 1 shkop kanelle
- 2-3 karafila (opsionale)
Përgatitja:
Ziejmë ujin me sheqerin në një tenxhere dhe e lëmë të vlojë derisa sheqeri të shkrihet plotësisht. Shtojmë frutat e prera dhe rrushin e thatë ose kumbullat. Shtojmë erëzat si kanella dhe karafilat për një aromë më të pasur. E lëmë komposton të ziejë në zjarr të ulët për 15-20 minuta derisa frutat të zbuten dhe të lëshojnë shijen e tyre. Në fund shtojmë lëngun e limonit, e përziejmë mirë dhe e lëmë të ftohet. Mund t'a vendosim në frigorifer për disa orë për një shije më freskuese.
Komente
