Receta

Komposto ftoi nga zonja Albana

12 Mars, 11:28| Përditesimi: 12 Mars, 11:30

  • Share

Komposto ftoi

Përbërësit:

  • 3-4 ftonj
  • 1 litër ujë
  • 200-250 gr sheqer
  • 1 shkop kanelle
  • 2-3 karafil (opsionale)
  • Lëngu i një gjysmë limoni

Përgatitja:

Lajmë mirë ftonjtë, i qërojmë dhe i presim në feta ose kubikë të vegjël. Heqim farat dhe pjesën e mesit që është e fortë. I vendosim ftonjtë në një tenxhere me ujin dhe lëngun e limonit që të mos nxihen. Shtojmë sheqerin, kanellën dhe karafilat. I lëmë të ziejnë në zjarr të mesëm për rreth 20-30 minuta, derisa ftonjtë të zbuten dhe shurupi të marrë një ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, cila listë e kandidatëve iu bind më shumë?