Kotoleta qingji në zgarë
Përbërësit:
1 kg kotoleta qingji
Kripë dhe piper i zi
Rozmarinë
Vaj
500 gr patate të vogla
Sallata:
Rukola
1 karrotë
2 kërpudha
Açeto balsamike, vaj
Përgatitja:
Marinojmë mishin me piper të zi, kripë dhe vaj.
Ngrohim tiganin e zgarës dhe vendosim kotoletat dhe rozmarinë. Kotoletat i kthejmë nga të dyja anët për pak minuta, derisa të shohim që sipërfaqja të zërë kore. Presim kërpudhat, i lyejmë me pak kripë, piper e vaj dhe i vendosim në tigan për tu pjekur.
Ndërkohë në një tenxhere vendosim patatet e vogla për të zierë 7-8 minuta. I kullojmë dhe i pjekim në tiganin e zgarës në yndyrën që kanë kulluar kotolecat, i shtojmë kripë dhe rozmarinë.
Përgatisim një sallatë me rukola, ose mix sallatë me karrota, kërpudhat e pjekura dhe pak domate. E marinojmë sallatën me açeto, vaj ulliri, kripë, piper dhe shërbejmë kotoletat e qingjit me sallatë dhe patate.