Receta

'Kotopita' Byreku grek me mish pule nga zonja Albana

5 Maj, 11:42| Përditesimi: 5 Maj, 11:45

  • Share

Kotopita - Byrek grek me mish pule

Përbërësit:

  • 500 gr fileto pule
  • 100 gr proshutë
  • 3 speca me ngjyrë
  • 1 qepë mesatare
  • 2 lgj vaj ulliri ose gjalpë
  • 400 ml qumësht i ngrohtë
  • 100 gr djathë i bardhë
  • 100 gr djathë kaçkavall
  • Kripë, piper i zi, arrëmoskat
  • Pak majdanoz i freskët i grirë
  •  
  • Për petët:
  • 6-8 petë byreku (ose petë sfoljatë)
  • Vaj ulliri ose gjalpë i shkrirë

Përgatitja:

Në një tigan, skuqim qepën me vaj ulliri derisa të bëhet e tejdukshme. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për 1-2 minuta derisa të marrë pak ngjyrë. Hedhim qumështin gradualisht duke e përzier me tel kuzhine derisa të trashet dhe të bëhet një masë kremoze (si një beshamel). Shtojmë mishin e pulës të zier dhe të copëtuar, djathrat, erëzat dhe majdanozin. E përziejmë mirë dhe e lëmë të ftohet pak. Ndërkohë lyejmë një tavë me vaj/gjalpë. Vendosim 3-4 petë njëra mbi tjetrën duke i lyer secilën me vaj (i lëmë skajet të varen jashtë tavës). Shtojmë mbushjen e pulës dhe e përhapim në mënyrë të njëtrajtshme. Vendosim petët e tjera duke i mbledhur anët brenda dhe lyer gjithashtu me vaj. E presim me thikë byrekun në copa dhe e vendosim në furrë të piqet në 180°C për rreth 40–45 minuta derisa sipërfaqja të jetë e artë dhe krokante.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet, a mendoni se partitë e reja do të marrin deputetë në Kuvend?