Krem karamel me banana ( BanaKing)
Përbërësit:
2 banane
500 ml qumësht
4 kokrra vezë
2-3 lugë gjelle sheqer
pak vanilje
Karameli
4 lugë gjelle sheqer
2 lugë gjelle ujë
Përgatitja:
Fillimisht në një tigan vendosim sheqeri, ujë dhe e lëmë atë deri sa sheqeri të karamelizohet në një ngjyrë të artë të kuqërremtë. E ndajmë karamelin në tasat e posaçëm për karamel. Ndërkohë kalojmë në blender bananen, qumësht, vezë, sheqer, vanilje deri sa ta kthejmë në krem. Kullojmë kremin në një sitë e më pas e ndajmë atë nëpër tasat e kremkaramelit.Vendosim tasat në një tepsi e mbushim tepsinë me ujë të nxehtë deri sat ë vijë në nivelin e 3/4 të tasave. mbulojmë tepsinë me letëralumin dhe vendosim tepsinë në furrën e parangrohur 180 gradë Celsius për 25 minuta. Pasi të nxjerrim nga furra vendosim krem karamelin në frigorifer për 2 orë.