Receta

Krem kungujsh (Creme de Courgettes ) sipas Sabit

1 Tetor 2021, 10:52| Përditesimi: 1 Tetor 2021, 10:53

  • Share

Krem kungujsh (Creme de Courgettes )

Përbërësit:

4 kunguj (700 gr)

1 thelb hudhër i shtypur lehtë

Trumëz e freskët ose e tharë sipas dëshirës

4 lugë gjelle vaj ulliri

1/4 lugë gjelle me kripë

Piper i zi i sapo bluar

700 ml litër lëng pule

12 gjethe borziloku

djath (La Vache Qui Rit) 4 djathe bebe

Përgatitja:

 Në vaj ulliri hedhim kungujt me hudhrën dhe trumëz, shtojmë edhe lëngun e pulës. Pasi ziejnë për 10 minuta përbërësit I kalojmë në misker duke I bërë në formën e një kremi më pas I shtojmë djathin bebe dhe e frulojmë përsëri.

Në fund I shtojmë borzilok dhe piper të zi dhe më pas është gati për ta servirur.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Ilir Meta sulmon kreun e SPAK, si e vlerësoni?