Krem me kos të kulluar, speca dhe arra
Përbërësit:
- 500 gr kos i kulluar
- 1 spec i kuq
- 1 spec jeshil
- 2 thelpinj hudhër
- 3-4 lugë gjelle vaj ulliri
- 50 gr arra të grira
- ½ kastravec i freskët i grirë hollë
- Pak lëng limoni për freski
- Kripë, piper i zi ose spec djegës
- Kopër ose trumzë të freskët
- Gjethe mente për servirje
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim kosin e kulluar. Vendosim kosin në napë ose sitë, shtojmë një majë kripë dhe e lëmë 24 orë që të humbasë ujin e tepërt. Presim specin e kuq dhe jeshil në kubikë të vegjël. Grijmë hollë hudhrën dhe i skuqim lehtë me vaj ulliri në temperaturë mesatare derisa të marrin aromë e të zbuten. Në një enë përziejmë kosin e kulluar me specat e skuqur dhe hudhrën. Shtojmë arrat e grira, pak kripë dhe pak vaj ulliri dhe e aromatizojmë me kopër ose trumzë. Sipas dëshirës mund të shtojmë dhe kastravec të grirë me pak lëng limoni dhe piper të zi.
Komente
