Krepa me karrotë të mbushura me gjizë dhe erëza
Përbërësit:
Për brumin:
- 2 vezë mesatare
- 250 ml qumësht
- 100 gr miell
- 1 karrotë e madhe
- 1 lugë gjelle gjalpë ose vaj ulliri
- ½ lugë çaji kripë
- Pak piper i zi
Për mbushjen:
- 200 gr gjizë
- 1 tufë koper
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- Kripë, piper i zi
- Erëza dhe bimë aromatike sipas shijes
Në një tas rrahim vezët me kripë. Shtojmë qumështin, hedhim miellin gradualisht duke e përzier që të mos ketë kokrriza. Shtojmë karrotën e grirë dhe gjalpin e shkrirë. E lëmë brumin të pushojë 15 minuta. Ngrohim një tigan të sheshtë me pak vaj/gjalpë. Hedhim nga një garuzhde brumë, e përhapim hollë dhe e pjekim 1 minutë nga njëra anë dhe 30–40 sekonda nga ana tjetër. Vendosim mënjanë të gjitha krepat. Në një tas përziejmë gjizën me koperin, vajin e ullirit dhe erëzat. Vendosim 1-2 lugë gjelle mbushje në mes të çdo krepe, e palosim si trekëndësh ose e rrotullojmë si role.
Këshilla nga Albana: Mund t’i vendosësh në një tepsi, t’i lyesh pak sipër me gjalpë dhe t’i pjekësh 10 minuta në furrë në 180 °C që të marrin ngjyrë.
Komente
