KREPA ME MBUSHJE
Përbërësit
1 vezë
450 ml qumësht
pak kripë
sheqer
200 ml ujë
300 gr miell
Mbushja
2 lgj vaj
1 qepë e njomë
1 spec jeshil
300 gr gjoks pule
200 gr djath të grirë kaçkavall
1 domate
kërpudha të freskëta
kripë, piper, piper i kuq pluhur
Përgatitja:
Vendosim në një tas vezët, qumështin, kripën dhe miellin. I përziejmë gradualisht derisa të krijohet masa e duhur për krepa. Krepat i realizojmë në një tigan që nuk ngjit duke i spërkatur me pak vaj. Në një tigan tjetër shtojmë vaj, sapo të ngrohet pak shtojmë qepën e njomë të grirë hollë, specin jeshil, gjoksin e pulës dhe kërpudhat e prera hollë. I kaurdisim derisa të zbuten, më pas shtojmë domaten e prerë në kubikë dhe rregullojmë shijen me kripë, piper të zi dhe piper të kuq. Mbushjen e vendosim në mes të krepit, e spërkasim me djathë kaçkavall dhe e palosim në formën e një zarfi. Sipër krepit të palosur në mes vendosim dhe pak mbushje spërkatur me djathë kaçkavall. I vendosim krepat e mbushur në një tavë të lyer me pak gjalpë. I vendosim në furrë në 200 gradë Celsius për 20 minuta.