“Këtu i thua stop stresit, është relaks nga ana mendore”.
Ka rinisur jetën nga e para në Lushnje. Për Ardjan Bakiun, zhvendosja nga Italia në vendlindje, ishte vendimi më i mirë që ka ndërmarrë ndonjëherë. Prej 3 vitesh merret me mbarështimin e peshqve dhe rosave në fshatin Mizë.
“Në fillim ishte peshku si prioritet. Ngaqë do i hidhnim misër peshkut, menduam të mbarshtonim rosat, t’ua hidhnim atyre dhe të bënim riciklim; sepse peshku rritet dhe me glasë. Fillimisht bleva 100 rosa. Periudha e mbarështimit zgjat deri në fund të prillit”, tregon Ardjani për iniciativën e re.
Vendimi i tij nuk u mbështet fillimisht nga familjarët, të cilët vendosën të qëndronin në Torino, Itali. Megjithatë, Ardjani i viziton shpesh. Shpreson që në një të ardhme, kur të kthejë këtë hapësirë në agroturizëm, t’i punësojë ata në Shqipëri.
“Kur e mora në fillim asnjë nuk donte. Me thonin ku do vesh mes bajgave, por avash avash u ambjentuan. Tani i ka hyrë në qejf”, tregon më tej.
E nisi gjithçka nga zero. Çdo kursim e investoi këtu, ndonëse nuk kishte njohuri rreth punëve të fshatit. Tashmë është bërë profesionist, madje ka arritur të përthithë informacionet e nevojshme që i duhen për t’u cilësuar i suksesshëm në këtë fushë.
“Vij që në 7 të mëngjesit tek ferma. Me kalimin e kohës mësohesh, të mëson puna sepse e bën njëherë gabim, do ta bësh herën e dytë mirë. Rosa cilësore vete 1,3-1,4 kg. Nuk vete më e shëndoshë se nuk e lë uji. Rosa ka disa gjendra dhjamore që në ujë i shkrihen kurse po t’i rritësh në tokë ato vijnë erë, mbushen me dhjamë, nuk pjellin vezë”, shprehet Ardjani.
Emisionin “Një nga ne” mund ta ndiqni çdo të mërkurë, ora 20:00 në ekranin e Report Tv.
Ej si mund të nisesh diçka e të jesh i suksesshëm pa patur njohuri?! Me së paku ka lexuar ca libra apo ka dëgjuar nga dikush diçka, të tipit p.sh. peshqit ushqehen me gjasa.
PërgjigjuBravo te qufte. Pac gjithmon te mira e zoti te dhente force ta realizosh ate agriturizmin se vertet vendi qenka super.
Përgjigju