Kulaç me sodë
Përbërësit:
- 500 gr miell
- 300 ml kos
- 1 vezë
- 1 lk sodë buke
- 1 lugë kafeje sheqer
- 1 lugë kafeje kripë
- Pak maja buke
- Pak vaj
Përgatitja:
Në një tavë hedhim miellin. Hapim në mes një hapësirë dhe hedhim kripën, sheqerin, vezën, pak vaj, kosin, sodën, majanë dhe i përziejmë. Nga anët afrojmë dhe punojmë miellin derisa të bëhet një brumë uniformë e i butë. E punojmë pak mbi banak dhe e vendosim në një tavë të lyer me pak gjalpë e të spërkatur me pak miell. E sheshojmë dhe me një thikë e presim në katrorë. E vendosim për ta pjekur në furrë paraprakisht të ngrohur, në temperature 180 gradë për 35-40 minuta. E heqim nga furra dhe e mbulojmë me një pecetë për 5 minuta. Më pas e largojmë nga tava mbështjellë me pecetë dhe e lëmë për t'u ftohur mbi një kashtore që të mos qullet.
Komente
