Receta

Kulaç me ullinj dhe djathë nga zonja Albana

10 Qershor, 11:47| Përditesimi: 10 Qershor, 11:49

  • Share

Kulaç me ullinj dhe djathë

Përbërësit:

  • 5 gota miell
  • 4 gota ujë
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1 lugë kafeje sodë
  • ½ gotë vaj ulliri
  • 1 lugë çaji rigon i thatë
  • 100 gr djathë i bardhë
  • Ullinj pa bërthamë
  • Disa feta domate (opsionale)
  • Fara susami

Përgatitja:

Presim ullinjtë në rrathë të vegjël. Sitim miellin, shtojmë pak sodë, bëjmë një gropë në mes dhe shtojmë gradualisht ujin, duke e përzier derisa të formohet një masë kremoze. Shtojmë kripën, vajin e ullirit, rigonin dhe e përziejmë mirë. Shtrijmë brumin në një tavë të lyer me vaj, trashësia rreth dy gishta. E lëmë në temperaturë ambienti që të vijë, më pas shtojmë sipër domatet dhe ullinjtë. E spërkatim me susam dhe e mbulojmë me letër pjekjeje. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për 15 minuta. Heqim letrën dhe vazhdojmë pjekjen derisa kulaçi të marrë një ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Jeni dakord me kërkesën e gjyqtarëve për rritje të pagës me 700 euro?