Kulaç rëre i ëmbël
Përbërësit:
- 1 kg miell
- 2 filxhanë kafeje vaj
- 1 gotë sheqer
- 4 kokrra vezë
- 4 lugë gjelle arra të shtypura
- Pak sodë
- Pak ujë
Përgatitja:
Në një enë të madhe, hapim miellin në formë rrethore, duke krijuar një gropë në mes ku shtojmë vajin, sheqerin, vezët, arrat e shtypura dhe pak sodë. Fillojmë përzierjen me dorë ose me lugë druri, duke shtuar pak ujë sa të lidhet masa. E punojmë mirë derisa të formohet një brumë i butë dhe me strukturë që përngjan me rërën, pra që nuk është elastik si buka, por më i thërrmueshëm. Brumin e ndajmë në forma të vogla (kulaçë individualë) ose mund të shtrihet në një tepsi si një tavë e vetme. E vendosim kulaçin të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për 20–25 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë
Këshilla nga Albana: Mund të shtoni pak vanilje ose lëkurë limoni për aromë më të freskët. Arrat mund të zëvendësohen ose përzihen me bajame ose lajthi.
Komente
