Receta

Kunguj të mbushur me mish në salcë të bardhë nga zonja Albana

24 Qershor, 11:49| Përditesimi: 24 Qershor, 11:51

  • Share

Kunguj të mbushur me mish në salcë të bardhë

Përbërësit:   

  • 6-8 kunguj mesatarë
  • 500 gr mish i grirë
  • 2 domate të vogla
  • 1 qepë mesatare
  • 1 tufë majdanoz
  • 2 lugë niseshte
  • 800 ml lëng mishi ose perimesh
  • 2 të verdha veze
  • Lëngu i 2 limonëve
  • Vaj ulliri
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Në një blender grijmë qepën, domatet dhe majdanozin. Masën e përziejmë me mishin e grirë, kripë, piper dhe e punojmë mirë. Pastrojmë kungujt dhe i ndajmë përgjysmë ose i lëmë të gjatë sipas dëshirës. Me ndihmën e një luge i zbrazim nga brenda. Mbushim kungujt me masën e mishit dhe i vendosim në një tenxhere. Hedhim mbi ta pak kripë, ujë derisa të mbulohen deri në gjysmë, pak vaj ulliri dhe tulin e kungullit të grirë. E mbulojmë tenxheren dhe e lëmë gatimin të ziejë në zjarr të mesëm për rreth 50 minuta. Në një enë tjetër, përziejmë të verdhat e vezëve, lëngun e limonit dhe niseshtenë e tretur në pak ujë të ftohtë. Marrim lëng nga tenxherja dhe e shtojmë ngadalë te salca duke e përzier vazhdimisht. E shtojmë salcën mbi kungujt në tenxhere dhe e trazojmë lehtë. I lemë të pushojnë disa minuta para servirjes.

Këshilla nga Albana: Për më shumë shije, shto pak kopër ose nenexhik të freskët në mbushje

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Rreziku për aksidente, a duhet ndaluar përdorimi i monopatinave?