Kunguj të mbushur
Përbërësit:
- 1 kg kunguj të njomë
- 3-4 lgj vaj ulliri
- 350 gr qepë
- 500 gr mish i grirë
- 400 gr domate
- 80 gr oriz
- Kripë, piper i zi
- Kopër, majdanoz
Përgatitja:
Pastrojmë kungujt duke i dhënë formën që dëshirojmë (tub ose varkë). Më pas i japim një skuqje të lehtë. Pjesën e brendshme të kungujve e grijmë shumë hollë. Në një tigan të thellë kaurdisim qepën të grirë shumë hollë dhe mishin e më pas i trazojmë së bashku derisa mishi të ndryshojë ngjyrë. Shtojmë orizin e domatet dhe i lëmë të ziejnë vetëm për 7-8 minuta. Rregullojmë shijen me kripë, piper e bimë aromatike dhe mbushim kungujt, të cilët i vendosim në furrë në temperaturën 190 gradë Celsius për 30 minuta.