Kungull me vezë në furrë
Përbërësit:
1 kg kungull të njomë
1 qepë
3-4 kokrra vezë
2 thelpi hudhër
1 filxhan çaji kos
1 lugë kafe trumzë e thatë
kripë dhe piper të zi
2 lugë gjelle vaj
1 lugë gjelle gjalp
djath që shkrin 100 gr
Përgatitja:
Ngrohim 2 lugë gjelle vaj dhe 1/2 lugë gjalp dhe kaurdisim qepën deri sa ajo të zbutet e të bëhet transparante. Presim kungujt në feta rrumbullake në trashësi 0.3 cmm. Lyejmë tavën me pak gjalp. Vendosdim fetat e kungullit njëra pas tjetrës ( si vendosja e tjegullave I spërkatim me shumë pak kripë, piper të zi, trumzë të thatë.
Shpërndajmë mbi kungujt, qepën të gatuar, trumzë. Në një tas vendosim vezët e plota, kosin, hudhrat e grria hollë, kripë, piper, trumzë I përziejmë mirë sëbashku dhe e shpërndajmë mirë mbi të gjtihë sipërfaqen e kungullit. E mbulojmë tepsinë fillimisht në letër pjekje e më pas në letër alumini. E vendosim në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius pë 20 minuta më pas e nxjerrim tavën, grijmë pak djath të butë dhe e vendosim përsëri në furrë për 7-8 minuta deri sa djathi të shkrijë.