Kungulleshka furre
Përbërësit:
- 3 kunguj të njomë
- 1 qepë mesatare
- 4 lgj vaj ulliri
- 250 gr mish i grirë
- 1 lgj salcë domate
- 1 spec i kuq
- 1 karrote
- 3 domate
- 1 lgj oriz
- 200 ml ujë
- 1 tufë kopër
- 3 kokrra vezë
- 250 ml qumësht
- 200 gr salcë kosi
- Spec i kuq pluhur
- Kripë, piper i zi
- Përgatitja:
Fillimisht kaurdisim qepën të grirë hollë, shtojmë mishin e grirë, kripën, erëzat, salcën e domates, specin e kuq dhe karotën të kaluar në blender. Vijojmë me kaurdisjen për 5 minuta dhe më pas shtojmë kungujt e prerë në rrathë, domatet e grira hollë, orizin dhe ujin. E lëmë salcën të lidhet pak, e spërkasim me bimë aromatike dhe e vendosim në një tavë. Rrahim vezët së bashku me qumështin, pak kripë dhe salcën e kosit. E shtojmë kremin në tavë mbi masën e kungujve dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius për 20 minuta.
Komente
