Kungulleshka të pjekura në erëza me kos
Përbërësit:
- 2 kungulleshka mesatare
- 2 lugë vaj ulliri
- 1/2 lugë çaji kripë
- 1/2 lugë çaji piper i zi
- 1/2 lugë çaji spec i kuq pluhur
- 1/2 lugë çaji rigon ose trumzë
- 1 thelpi hudhër e grirë hollë
Për salcën me kos:
- 200 ml kos i trashë
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë çaji limon ose uthull molle
- Kripë, hudhër e shtypur
- Kopër e grirë ose majdanoz
Përgatitja:
Presim kungulleshkat në feta të holla, i vendosim në tavë me letër furre dhe i spërkatim me pak vaj ulliri, kripë dhe erëza. I pjekim për pak minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të jenë krokante anash. Ndërkohë, përziejmë përbërësit e salcës me kos. Shërbejmë kungulleshkat të ngrohta me salcën anash ose sipër, si meze apo pjatë kryesore të lehtë.
Komento
Komente
