Kus kus me perime, një gatim i shëndetshëm dhe me shije nga zonja Albana
Përbërësit:
- 200 gr kus kus
- 150 gr djathë tofu
- 2 speca
- 2 domate
- Kaperi
- Vaj ulliri
- Lëng limoni
- Nenexhik i freskët
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht presim në feta djathin tofu, ngrohim tiganin (ose skarën) dhe e pjekim për 2-3 minuta nga çdo anë. Ndërkohë kuskusin e gatuajmë duke ndjekur minutazhin e përcaktuar në paketim.
Lajmë domatet dhe specat dhe i presim në kubikë. Përgatisim salcën marinuese duke trazuar lëngun e limonit me kripën, piperin dhe vajin e ullirit. Në fund shtojmë kaperin dhe nenexhikun e freskët.
Pasi kuskusi të jetë zier, bashkojmë të gjithë përbërësit. Në fund shtojmë salcën marinuese dhe e shërbejmë sipas dëshirës të ngrohtë apo të ftohtë.