Kus Kus me perime
Përbërësit:
200 gr kus kus
200 ml lëng perimesh
2 kunguj
2 patëllxhanë
1 spec I kuq
1 degë selino
1 qepë e kuqe (e vogël)
120 gr qiqra
kripë dhe piper I zi
vaj ulliri
½ lugë kafe kumin
½ lugë kafe kurkuma
Përgatitja:
Lajmë perimet dhe të gjitha (Kungujt, patëllxhanët, qepën, selinonë dhe specin) I presim në kubikë të vegjël me brinjë 0.5 cm.
Në një tepsi ku kemi shtruar letër pjekje vendosim perimet, I spërkatim ato pak me kripë dhe piper të zi, me vaj ulliri, I trazojmë të gjitha perimet që të lyhen mirë me vaj dhe I vendosim në furrën e parangrohur në temperaturë 180 gradë, për 20 minuta.
Në një tas vendosim 200 ml lëng perimesh të nxehtë ku shtojmë kumin, kurkuma, 1 lugë gjelle vaj, kripë dhe lëngun e limonit.
Vendosim kuskusin në një tepsi dhe mbi të hedhim lëngun e perimeve duke e përzierë mirë. E mbulojmë tepsinë me celefon dhe e lëmë kuskusin të përthithë lëngun e perimeve. Pasi të largojë 10 minuta, largojmë celefonin dhe thërrmojmë kus kusin. Ndërkohë larghojmë perimet nga furra, i bashkojmë me kuskusin shtojmë qiqrat dhe i përziejmë mirë në mënyrë që shijet të bashkohen me njëra tjetrën. E shërbejmë të spërkatur me majdanoz.