Lakër e mbushur
Përbërësit:
- 1 lakër
- 400 gr mish i grirë
- 1 kokërr qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 lgj oriz
- 1 lgj koncentrat
- 1 degë selino
- 1 spec i kuq
- 5 lgj salcë domate
- 1 tufë majdanoz
- Kripë, piper
Përgatitja:
Presim fundin e lakrës të cilin do ta përdorim si kapak për mbushjen. Pastrojmë pjesën e brendshme të lakrës për të krijuar hapësirën e duhur për të vendosur mbushjen.
Kaurdisim në një tigan me pak vaj ulliri qepën e grirë imët së bashku me 2 thelpinj hudhër. Sapo qepa të bëhet transparente shtojmë mishin e grirë dhe vazhdojmë kaurdisjen derisa mishi të përthithë të gjitha lëngjet. Shtojmë orizin, selinonë dhe specin e kuq të prerë imët, rregullojmë shijen dhe kripë, piper dhe pak koncentrat. Në fund shtojmë salcën e domates dhe e lemë kimën të marrë një valë të lehtë. E vendosim mbushjen brenda lakrës dhe pjesën që tepron e vendosim në anësore të tavës. Hedhim rreth 1 gotë ujë të ngrohtë dhe e mbulojmë tavën me një letër pjekje të lagur si dhe me letër alumini. E vendosim lakrën e mbushur të piqet në furrë të nxehtë.