Receta

Lakër me beshamel në furrë nga zonja Albana

7 Tetor, 11:57| Përditesimi: 7 Tetor, 11:58

  • Share

Lakër me beshamel në furrë

Përbërësit:

  • 600 gr lakër e bardhë
  • 200 gr presh
  • 2 karrota
  • 1 qepë
  • 60 gr oriz
  • 300 gr mish i grirë
  • 2-3 lugë vaj ulliri
  • Nenexhik
  • Kripë, piper

Për beshamelin:

  • 500 ml qumësht
  • 100 gr gjalpë
  • 2 kokrra vezë
  • 100 gr miell
  • Pak arrë moskat
  • Pak kerri

Përgatitja:

Grijmë lakrën në fije jo shumë të holla, karrotat në copa të vogla dhe preshin në rrathë të hollë. I vendosim në një tenxhere me 2 lugë vaj ulliri, 2–3 lugë ujë dhe pak kripë. I lëmë të zbuten në zjarr të ngadalshëm, të mbuluara me kapak, duke i përzier herë pas here. Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me pak vaj ulliri. Sapo të zverdhet, shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim lehtë. Më pas shtojmë orizin dhe ujë të ngrohtë. E lëmë të ziejë derisa orizi të zbutet pak. Shtojmë kripë, piper dhe nenexhik. Në një tavë të lyer me vaj ulliri shtrojmë gjysmën e lakrës. Sipër vendosim përzierjen me mish dhe oriz, mbi të shtrojmë pjesën tjetër të lakrës. Përgatisim beshamelin duke kaurdisur miellin me gjalpin e shkrirë. Sapo mielli të marrë ngjyrë shtojmë qumështin ngadalë duke e përzier vazhdimisht. Kur masa të trashet dhe të marrë valë, e heqim nga zjarri, shtojmë vezët dhe arrën moskat. E përziejmë mirë derisa të bëhet një krem i njëtrajtshëm. Hedhim beshamelin në tavë duke e përhapur në të gjithë sipërfaqen. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 200°C për 30 minuta, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.

Këshilla nga Albana: Shërbehet e ngrohtë me sallatë të freskët ose kos natyral. Për një shije më të butë, mund të shtoni pak pana në beshamel.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Kushtetuesja pezullon dekretin për zgjedhjet në Tiranë, si e vlerësoni?