Lakër me perime në furrë
Përbërësit:
4 lugë gjelle vaj
1 qepë mesatare
2 patate
400 gr lakër të bardhë
1 karrotë
3 speca jeshil
1/2 spec I kuq
1 lugë kafe piper pikant
kripë dhe piper I zi
3 vezë
1 gotë qumësht
1 gotë kos
3 lugë gjelle miell
1 filxhan kafe vaj
3 lugë gjelle miell
1 tufë majdanoz
100 gr djath
Përgatitja:
Në një tigan vendosim 4 lugë gjelle vaj dhe shtojmë në të 1 qepë mesatare të prerë me kubikë. Kaurdisim qepën sat ë zbutet, shtojmë patatet të prera në kubikë të vegjël. E kaurdisim patatet të prera për 5 minuta dhe më pas shtojmë lakrën të prerë shumë hollë, karrotën në rende ( nga ana më e trashë) vazhdojmë përzierjen dhe specat në kubikë, piper të kuq, kripën dhe piper të zi. Përziejmë perimet deri sat ë ulet volume. Në një tas përziejmë 3 kokrra vezë, 170 ml qumësht, kos dhe 1 filxhan kafe vaj, 2.5 lugë gjelle miell, kripë dhe piper të zi , 1 lugë caji puhur pjekës dhe 1 tufë majdanoz të grirë. I përziejmë perimet me vezët. Lyejmë njjë tepsi mesatare me vaj dhe nivelojmë. Përziejmë me perimet vezët e nivelojmë atë dhe e vendosim në furrën e parangrohur në temperaturë 180 gradë Celsius për 30-35 minuta.