Lakror me kunguj të njomë pa petë
Përbërësit:
- 1 kg kunguj të njomë
- 1 gotë miell
- 1 gotë oriz
- 4 vezë
- 200 ml pana ose ajkë qumështi
- Erëza të ndryshme
- Kripë, piper
- Gjalpë
- Vaj ulliri
Përgatitja:
Fillimisht grijmë kungujt e njomë duke i vendosur në një tavë. Orizin e kemi shpëlarë dhe e kemi lënë për disa minuta në ujë. Hedhim mbi kungujt në tavë pak miell për të përthithur lëngjet, kripë, piper dhe erëza sipas dëshirës. Shtojmë panën ose ajkën e qumështit gradualisht duke e trazuar si dhe orizin. Vezët i shtojmë sipër duke i hapur mirë mbi të gjithë sipërfaqen dhe në fund vendosim disa copëza gjalpë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur derisa të marrë një ngjyrë të artë.
Komente
