Lakuriq i Shkodrës me kungull vjeshtor
Përbërësit:
- 500 gr kungull i verdhë
- 200 gr sheqer
- 200 gr miell
- 100 gr gjalpë i shkrirë
- 3 kokrra vezë
- 1 lugë çaji kanellë
- 1 lugë çaji sodë buke
- 1 lugë çaji vanilje
- Pak kripë
Përgatitja:
Përziejmë kungullin e grirë me sheqerin dhe e lëmë për disa minuta që të zbutet. Në një enë tjetër, përziejmë vezët me gjalpin e shkrirë, pastaj shtojmë miellin, sodën e bukës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtojmë kungullin e ëmbëlsuar dhe përziejmë masën derisa të bëhet homogjene. Hedhim masën në një tepsi të lyer me gjalpë dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Komento