Politikë

Leskaj e Rushaj propozojnë rritje të fondit për ish-të përndjekurit, nga 1 miliardë që është të shkoj në 10 miliardë lekë

25 Nëntor, 11:20| Përditesimi: 25 Nëntor, 12:14

 

Deputetët e Partisë Demokratike Bujar Leskaj dhe Alfred Rushaj kanë propozuar një rritje fondi për ish-të përndjekurit politikë.

'Detyrimi ynë ndaj të përndjekurve është 51 miliardë lekë, dhe kemi shlyer vetëm 40% të këtij detyrimi. Me këtë ritëm që është ndjekur nga qeveria, ky detyrim shkon për 31 vjet. Kemi të bëjmë me një detyrim ligjor, që e ka zanafillën tek vendimi i shtatorit 1991, kur ju dha pafajësi ish të përndjekurit. Ky është një detyrim yni, është detyrim i qeverisë, i shtetit, i opozitës, dhe nuk është një favor për këtë shtresë. Në këtë faturë janë 10 mijëra vite burg, është një punë diskriminuese që është bërë nga viti 1944-1990.'- tha Leskaj.

M.Q.//ReportTv.al
  • Sondazhi i ditës:

    Takimi i 7 mes dy qeverive Shqipëri-Kosovë dhe 16 marrëveshjet e nënshkruara i konsideroni: