Liker me luleshtrydhe
Përbërësit:
- 500 gr luleshtrydhe
- 250 gr sheqer
- 300 ml raki rrushi ose vodka
- 1 shkop kanelle (opsionale)
- Lëkura e 1 limoni
Përgatitja:
Lajmë mirë luleshtrydhet, heqim bishtat dhe i presim në copa. I vendosim në një kavanoz qelqi me kapak hermetik. Shtojmë sheqerin, lëkurën e limonit dhe shkopin e kanellës në kavanoz. Hedhim sipër rakinë ose vodkën, derisa të mbulojë luleshtrydhet. E mbyllim mirë dhe e tundim pak që të tretet sheqeri. E lëmë kavanozin në një vend të freskët e të errët për 2 javë (e tundim çdo 2-3 ditë). Pas 14 ditësh, kullojmë likerin nëpërmjet një garze ose filtër kafeje dhe e hedhim në shishe të pastër qelqi. E lëmë edhe 1 javë në frigorifer para se të konsumohet dhe më pas e ruajmë në një vend të freskët.
Komente
