Liptao / Antipastë me biskota
Përbërësit:
- 1 pako biskota të kripura
- 200 gr gjizë
- 200 gr salcë kosi
- 100 gr kastravec turshi
- 100 gr arra
- 4 thelpinj hudhër
- Spec djegës
- Vaj ulliri
- Koper
Përgatitja:
Bashkojmë gjizën me salcën e kosit dhe e trazojmë derisa masa të homogjenizohet. Shtojmë pak vaj ulliri, kastravecin turshi të prerë në kubikë të vegjël, arrat e grira, hudhrat e shtypura dhe pak fara speci djegës. Në fund rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe e kemi gati per t'a servirur.
Me këtë salcë përgatisim dhe një antipastë. Lyejmë biskotat me shtresën e salcës liptao, vendosim sipër biskotën si sandwiç. I kalojmë në koper të grirë dhe i vendosim në pjatancë.