Receta

Llokume (Turkish delight) nga zonja Albana

24 Prill, 11:47| Përditesimi: 24 Prill, 11:49

  • Share

Llokume (Turkish delight)

Përbërësit:

  • 500 gr sheqer
  • 250 ml ujë
  • 100 gr niseshte misri
  • 1 lugë çaji lëng limoni
  • 1 lugë çaji ujë trëndafili ose vanilje
  • Ngjyrues natyral (opsionale)
  • Arra të qëruara, bajame ose fistëk
  • Për pudrosje: përzierje e sheqerit pluhur me niseshte

Përgatitja:

Në një tenxhere përziejmë sheqerin me gjysmën e ujit dhe lëngun e limonit. E lëmë të ziejë ngadalë për rreth 10 minuta, derisa të trashet si shurup. Ndërkohë përziejmë niseshten me pjesën tjetër të ujit në një tas të veçantë, duke e rrahur mirë që të mos krijohen kokrriza. Shtojmë përzierjen me niseshte te shurupi ngadalë, duke e trazuar vazhdimisht. Ulim zjarrin në mesatar dhe e përziejmë për 40-50 minuta, derisa masa të trashet shumë dhe të bëhet elastike e xhelatinoze. Në fund shtojmë ujin e trëndafilit ose esencën që dëshirojmë si dhe ngjyruesin dhe arrat nëse i përdorim. Shtrijmë masën në një tavë të lyer me niseshte në trashësi rreth 2 cm. E lëmë të ftohet për disa orë ose gjatë natës dhe më pas e presim llokumin në kuba dhe i kalojmë në përzierje sheqer pluhur dhe niseshte që të mos ngjiten.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si i vlerësoni tonet e përdorura deri më tani në fushatën e 11 majit?