Politikë

LSI dërgon 7 amendamente për paketën fiskale në Kuvend, Kryemadhi: Fermerët shqiptarë kërkojnë mbështetje përballë konkurrencës së fortë me vendet e rajonit

25 Nëntor, 11:17| Përditesimi: 25 Nëntor, 11:59

Kryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Monika Kryemadhi ka propozuar 7 amendamente për paketën fiskale. Kryemadhi është shprehur se ne e dimë që gjendja e fermerëve është e vështirë dhe konkurrenca që kanë me vendet e rajonit është e madhe ndaj kërkojnë më shumë politika mbështetëse.

“Fermerët shqiptarë janë në një situatë të vështirë, bujqësia është një ndër sektorët më të vështirë dhe konkurrenca duke parë vendet e rajonit është shumë e lartë. Zhvillimi rural duke mbështetur prodhimin agrikultura. Kryeministri ka bërë një reklamë për mbështetjen e fermerëve por që një gjë e tillë nuk është e vërtetë. Rritja e TVSH e menjëhershme do të ketë një impakt të drejtpërdrejtë jo vetëm në rritjen e çmimit të fermerëve por dhe në xhepin e fermerëve. Një nga pikat e tjera është dhe shfuqizimi i pikës C që bën që të gjithë fermerët do të jenë të detyruar të paguajnë më shumë për blerjet që ju duhen për punën e tyre. Një tjetër për tu diskutuar është dhe heqja e TVSh për ato që kanë investime mbi 500 milionë Euro”, ka Kryemadhi.

Amendamenti per disa ndryshime ne projektligjin per nje shtese dhe disa ndryshime ne ligjin 92-2014 per tatimin e vleres se shtuar

Amendamenti per projektligjin per disa ndryshime dhe nje shtese ne ligjin 92-2014 per tatimin mbi vleren e shtuar

Amendamenti per projektligjin per nje shtese dhe disa ndryshime ne ligjin 92-2014 per tatimin mbi vleren e shtuar

Amendamenti per rritjen e buxhetit ne programin e buxhetor te zhvillimit rural te MIN. BUjqesise

Amendamenti per rritjen e mbeshtetjes financiare per rimbursim te barnave per infektuarit COVID-19 (Petrit Vasili)

Amendamenti rritja e pagave te mesuesve ne tabelen Nr1 te Buxhetit ne kodin 11-0920 dhe ne kodin 11-09230 (Monika Kryemadhi)

Amendamenti rritja e shpenzimeve korrente ne tabelen NR.1, Kodi 11-09450dhe ne Kodin 11-09770 me qellim rritjen e granteve ne mesimdhenie dhe ne kerkime shkencore (Monika Kryemadhi)

I.K.//ReportTv.al
  • Sondazhi i ditës:

    Takimi i 7 mes dy qeverive Shqipëri-Kosovë dhe 16 marrëveshjet e nënshkruara i konsideroni: