Receta

Lulelakër e skuqur nga zonja Vjollca

19 Maj 2021, 11:04| Përditesimi: 19 Maj 2021, 11:05

  • Share

Lulelakër e skuqur

Përbërësit:

500 gr lulelakër

1 thelpi hudhër

1 lugë gjelle uthull të bardhë

 1 lugë çaji kripë

Brumi për lyerje

4 lugë gjelle miell

kripë, piper I zi, 1 lugë kafe piper I kuq

1 lugë kafe hudhër pluhur

1 lugë gjelle majdanoz I grirë

1 vezë

1 filxhan çaji qumësht

vaj për skuqje

Përgatitja:

Ndajmë lulelakrën në boçe të vogla, I shpëlajmë ato me ujë të bollshëm. I vendosim në një tenxhere me ujë të bollshëm, kripë, 1 thelpi hudhër, 1 lugë gjelle uthull I lëmë të ziejnë vetëm 5-6 minuta nga momenti I zierjes dhe më pas I kullojmë.

Në një tas vendosim miellin, kripë, piper I zi, piper I kuq, hudhër pluhur, 1 lugë gjelle majdanoz I grirë imët, 1 vezë, 1 filxhan çaji qumësht përziejmë mirë brumin deri sa të marr trajtë homogjene. Vendosim një tigan me vaj për skuqje lyejmë mirë me burmin e përgatitur boçet e lulekarës të zjera dhe I vendosim në tigan I skuqim sa të marrim ngjyrë të artë dhe I shërbejmë.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?