Makarona krokante me djathë dhe salcë kremoze
Përbërësit:
- 300 gr makarona
- 3-4 lugë vaj ulliri
- 1 lugë çaji kripë
- 1/2 lugë çaji piper
- 1 lugë çaji hudhër pluhur (opsionale)
- 1 lugë çaji spec i kuq i ëmbël
- 80 gr djathë i grirë
- Salcë domate ose salcë kosi për shoqërim
Përgatitja:
Ziejmë makaronat sipas udhëzimeve në paketim, i kullojmë dhe i lëmë të ftohen pak. I hedhim më pas në një tas të madh, shtojmë vajin, erëzat, kripën dhe djathin e grirë. I hapim mirë në një tavë mbi letër pjekjeje dhe i vendosim në furrë në 200°C për 20-25 minuta derisa të bëhen krokante. I shërbejmë me salcë domate kremoze ose salcë kosi me hudhër.
Këshilla nga Albana: Mund t’i bësh edhe me salcë pesto, djathë gorgonzola ose me erëza pikante.
Komente
