Meze me patëllxhanë
Përbërësit:
- 4 patëllxhanë mesatarë
- 2 filxhanë çaji vaj luledielli
- 4 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë
- 1 karotë
- 6 thelpinj hudhër
- 4 gjethe dafine
- 3 degë borzilok
- 3 degë kopër
- 2 domate
- ½ lugë çaji kripë
- 1 majë luge kanellë
- 1 majë luge sheqer
- ½ filxhan kafe verë e kuqe
- 12 kokrra piper i zi
- 2 lugë gjelle stika pishe
Përgatitja:
Qërojmë patëllxhanët pjesërisht në shirita të gjata. I vendosim në ujë me kripë dhe i lëmë pak minuta. Më pas i thajmë dhe i presim në feta. I skuqim lehtë në vaj të nxehtë, duke i kthyer që të mos zbuten shumë, më pas i vendosim mbi letër kuzhine që të thithin vajin e tepërt. Në një tjetër tigan, skuqim qepën e prerë hollë në vaj ulliri. Shtojmë karotën në kubikë, hudhrën, gjethet e dafinës dhe i përziejmë. Shtojmë borzilokun dhe koprën e grirë, domatet e qëruara dhe të grira, kripën, kanellën dhe sheqerin. Hedhim verën dhe e lëmë derisa të nisë të vlojë. Vendosim patëllxhanët në tiganin me salcë, shtojmë kokrrat e piperit dhe stikat, dhe e lëmë të gatuhet edhe për 7-8 minuta.
Komente
