Receta

Mish me mendër të freskët nga zonja Albana

6 Maj, 11:50| Përditesimi: 6 Maj, 11:52

  • Share

Mish me mendër të freskët

Përbërësit:

  • 4 racione mish sipas dëshirës
  • 2 tufa mendër të freskët
  • 2 qepë mesatare
  • 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • Kripë, piper i zi sipas shijes

Përgatitja:

Fillimisht kaurdisim për pak minuta racionet e ndara të mishit. Më pas në po atë yndyrë kaurdisim qepën e prerë në kubikë të vegjël. E ndihmojmë zbutjen me pak kripë dhe ujë. Vendosim copat e mishit duke hedhur dhe pak ujë të ngrohtë. Shtojmë pak piper të zi dhe e lëmë mishin të ziejë derisa të zbutet plotësisht. Kontrollojmë shijen për kripë dhe në fund hedhim mendrën (nenexhikun) e freskët. E lëmë gjellën dhe 5 minuta në zjarr dhe më pas e shërbejmë të ngrohtë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Fushata drejt fundit, a ju kanë bindur partitë që të votoni më 11 maj?