Mish qingji me oriz dhe nenexhik
Përbërësit:
1 kg mish qingji
1 qepë e vogël
2 gota oriz
1 lugë lëng mishi
kripë dhe piper të zi
1 lugë çaji nenexhik I thatë
pak vaj ulliri
Përgatitja:
Pastrojmë mishin dhe e kaurdisim pak shtojmë 1.5 litër ujë të ngrohtë dhe e lëmë të ziejë për 45 minuta, kripë. Ndërkohë në një tigan të hollë ngrohim vajin dhe kaurdisim 1 qepë të vogël deri sa ajo të zbutet, sthojmë oriizin I përziejmë sëbashku dhe I transferojmë nga tigani në tepsinë ku do të bashkojmë përbërësit. Vendosim mbi oriz nenexhikun e thatë dhe e përziejmë mirë. Shtojmë lëngun e mishit vendosim copat e mishit dhe rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi. Vendosim tavën në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.