Mish Qingji në furrë me salcë rozmarine dhe limoni
Përbërësit
2 Kg Mish qingji
Hudhër të grirë
Salcë Rozmarine
2 kg patate të qëruara
2 qepë të prera në feta
Salcë limoni
Vaj ulliri
Kripë/Piper
Përgatitja
Bëjmë disa vrima në mishin e qingjit dhe i mbushim me hudhër dhedhe salce rozmarine të cilën e gjejmë vetëm Në Big Market.
Spërkasim mishin me kripë, piper dhe pak vaj ulliri.
Vendosim kofshën në një tepsi dhe hedhim në të rreth 300 ml ujë
Mbulojmë me letër alumini dhe e pjekim në furrë në 180 gradë për 1 orë.
Ndërkohë presim patatet në copa dhe i marinojmë bashkë me qepët, kripën, piperin, rozmarinën dhe salcën e limonit (e gjejmë në Big Market)
Heqim letrën e aluminit, kthejmë qengjin dhe shpërndajmë në tepsi patatet.
Vazhdojmë t’a pjekim dhe për 45 minuta.
Ju bëftë mire !