Musaka me kimë
Përbërësit:
- 1 kg mish viçi i grirë
- 3 presh
- 2 speca
- 1 lgj gjalpë i tretur
- 1 fk vaj ulliri
- 1 gotë qumësht
- 4 domate
- 5 vezë
- 1 lgj miell
- 1 tufë majdanoz
- 1 lgj keçap
- ½ lgj koncentrat
- Fasule ose misër sipas dëshirës
- Kripë, piper
Përgatitja:
Në një tenxhere kaurdisim me vaj ulliri preshin e grirë imët derisa të marrë pak ngjyrë dhe të zbutet. Më pas shtojmë mishin e grirë dhe e lemë të kaurdiset avash avash. Shtojmë pak kripë, specat, domatet e grira dhe 1 lugë keçap. I trazojmë mirë të gjithë përbërësit dhe i lemë të ziejnë (sipas dëshirës mund të shtojmë dhe pak fasule ose misra të zier). Ndërkohë tek qumështi tresim pak miell mirë dhe e shtojmë tek kima pasi të jetë ftohur pak.
Në një tavë të lyer me gjalpë vendosim kimën e përgatitur. Rrahim vezët dhe i hedhim mbi kimë. E vendosim musakanë në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta. Para se ta servirim e spërkasim me majdanoz të freskët.