Receta

Musaka me presh dhe beshamel në furrë nga zonja Albana

21 Shkurt, 11:38| Përditesimi: 21 Shkurt, 11:39

  • Share

Musaka me presh

Përbërësit:

  • 3-4 presh të mëdhenj
  • 400 gr mish i grirë
  • 1 qepë mesatare
  • 2 thelpinj hudhër
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 domate / 2 lgj salcë domatesh
  • ½ lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper i zi
  • ½ lugë çaji rigon ose trumzë
  • 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 50 ml verë e bardhë (opsionale)

Për beshamelin:

  • 500 ml qumësht
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 2 lugë gjelle miell
  • 1 kokërr vezë
  • Kripë dhe arrëmyshk sipas shijes
  • Djathë kaçkavall i grirë

Përgatitja:

Presim preshin në rrathë dhe e vendosim të ziejë në ujë me pak kripë për 5-7 minuta. E kullojmë mirë dhe e lëmë mënjanë. Në një tigan, ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim qepën dhe hudhrën. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë. Hedhim domaten e grirë, verën e bardhë, erëzat dhe e përziejmë mirë. E lëmë të ziejë për 10-15 minuta derisa të avullojë lëngu i tepërt. Ndërkohë përgatisim beshamelin duke kaurdisur pak miell me gjalpë. E përziejmë vazhdimisht duke shtuar qumështin gradualisht, pa ndaluar me përzierjen që të mos krijohen kokrriza. Shtojmë pak kripë, arrëmyshk dhe në fund vezën e rrahur, duke e përzier shpejt. Në fund shtojmë djathin kaçkavall të grirë dhe e përziejmë derisa të shkrihet. Në një tavë pjekjeje, montojmë musakanë, vendosim një shtresë presh, më pas mishin e gatuar dhe përsëri një shtresë presh. Sipër hedhim beshamelin, e përhapim në mënyrë të njëtrajtshme dhe e vendosim tavën  në pjekje në furrë të parangrohur në 180°C për 30-35 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, si ju është dukur fushata zgjedhore?