Receta

Oriz i pjekur në furrë me perime dhe djathë nga zonja Albana

24 Qershor, 11:56| Përditesimi: 24 Qershor, 11:57

  • Share

Oriz i pjekur në furrë

Përbërësit:   

  • 250 gr oriz
  • 100 gr bizele
  • 1 karrotë
  • 150 gr proshutë ose sallam
  • 150 gr djathë i fortë
  • 2 vezë
  • 2 lgj djathë parmixhano
  • Kripë dhe piper
  • Pak majdanoz
  • Vaj ulliri ose gjalpë për tepsinë

Përgatitja:

Ziejmë orizin paraprakisht, e kullojmë dhe e lëmë mënjanë të ftohet pak. Në një tas të madh, shtojmë të gjithë përbërësit: orizin, karrotën e grirë, proshutën, djathin, bizelet vezët, djathin, kripën, piperin dhe majdanozin. I përziejmë mirë që masa të bëhet homogjene. Lyejmë një tavë me pak vaj ose gjalpë dhe shtrojmë masën e përgatitur. Sipas dëshirës, mund të shtojmë pak djathë të grirë sipër për një kore të artë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 25–30 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë sipër.

Këshilla nga Albana: Mund të shtosh edhe pak speca të kuq ose misër për ngjyra dhe shije. Shërbehet e ngrohtë shoqëruar me një sallatë të freskët.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se rinumërimi i pothuajse gjysmës së votave është farsë e kotë?