Oriz me kunguj të njomë dhe kopër
Përbërësit:
- 1 filxhan oriz
- 2 kunguj të njomë
- 1 qepë mesatare
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 tufë kopër e freskët
- 1 thelpi hudhër (opsionale)
- ½ limon (lëngu dhe pak lëkurë e grirë)
- 2 filxhanë ujë ose lëng perimesh
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Lajmë orizin dhe e lëmë pak në ujë të vakët për 10 minuta. Në një tigan të thellë, skuqim qepën e grirë hollë me vajin e ullirit derisa të zbutet. Shtojmë kungujt e prerë në kubikë ose rrathë të hollë dhe i kaurdisim për 5 minuta. Shtojmë hudhrën (nëse dëshirojmë), më pas orizin e kullojmë dhe e përziejmë me perimet. Hedhim ujë ose lëng perimesh, kripë e piper dhe e lëmë të ziejë me kapak për 15–20 minuta derisa të përthithet lëngu. Në fund shtojmë koprën e freskët dhe pak lëkurë limoni të grirë.
Këshillë nga Albana: Shërbeje me pak kos të ftohtë në krah ose një sallatë me domate. Shtimi i pak djathi të bardhë të thërmuar përmbi i jep një kontrast të këndshëm!
Komente
