Receta

Oriz me presh dhe limon nga zonja Albana

21 Shkurt, 11:16| Përditesimi: 21 Shkurt, 11:17

  • Share

Oriz me presh

Përbërësit:

  • 200 gr oriz
  • 1 presh i madh (vetëm pjesa e bardhë)
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri / gjalpë
  • 500 ml lëng perimesh ose ujë
  • 50 gr boronica (të freskëta ose të thata)
  • Lëkura e 1 limoni
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Pak majdanoz ose nenexhik për aromë

Përgatitja:

Në një tenxhere ngrohim vajin e ullirit ose gjalpin dhe skuqim preshin derisa të zbutet, pa marrë shumë ngjyrë. Shtojmë orizin dhe e kaurdisim për 1-2 minuta, derisa kokrrat të bëhen pak të tejdukshme. Hedhim lëngun e perimeve ose ujin, pak kripë dhe piper, dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët derisa orizi të jetë gati. Në fund, shtojmë lëkurën e grirë të limonit dhe boronicat, duke i përzier lehtë. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të pushojë për disa minuta, më pas e shërbejmë të ngrohtë zbukuruar me majdanoz ose nenexhik.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, cila listë e kandidatëve iu bind më shumë?