Oriz me presh
Përbërësit:
- 200 gr oriz
- 1 presh i madh (vetëm pjesa e bardhë)
- 1 lugë gjelle vaj ulliri / gjalpë
- 500 ml lëng perimesh ose ujë
- 50 gr boronica (të freskëta ose të thata)
- Lëkura e 1 limoni
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Pak majdanoz ose nenexhik për aromë
Përgatitja:
Në një tenxhere ngrohim vajin e ullirit ose gjalpin dhe skuqim preshin derisa të zbutet, pa marrë shumë ngjyrë. Shtojmë orizin dhe e kaurdisim për 1-2 minuta, derisa kokrrat të bëhen pak të tejdukshme. Hedhim lëngun e perimeve ose ujin, pak kripë dhe piper, dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët derisa orizi të jetë gati. Në fund, shtojmë lëkurën e grirë të limonit dhe boronicat, duke i përzier lehtë. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të pushojë për disa minuta, më pas e shërbejmë të ngrohtë zbukuruar me majdanoz ose nenexhik.
Komente
