Pacarok, Pispili me presh nga zonja Lefteri Gjoshe

26 Mars, 12:11| Përditesimi: 27 Mars, 13:39

  • Share

Pacarok - Pispili me presh

Përbërësit:

  • 500 gr miell misri i imët i verdhë
  • 2 lugë miell gruri
  • 5 presh
  • 3 vezë
  • 250 gr gjizë
  • 500 ml qumësht
  • 250 ml kos
  • 200 ml vaj
  • Kripë, piper i zi

Përgatitja:

Preshin e grirë imët e vendosim të kaurdiset mirë derisa të ulet vëllimi dhe të zbutet. Më pas shtojmë tek preshi gjizën, qumështin, kosin, vezët, kripën dhe piperin e zi. E lëmë të gatuhet dhe në fund shtojmë 1 lugë miell gruri. Lyejmë një tavë me pak vaj ulliri dhe e spërkasim mirë më miell misri të verdhë duke realizuar një shtresë të bollshme. Tek mielli i misrit kemi shtuar shumë pak miell gruri. Me kujdes e spërkasim të githë sipërfaqen e miellit me ujë që të njomet mirë. Masën e përgatitur të preshit e vendosim në tavë mbi shtresën e miellin të misrit. E nivelojmë mirë dhe nëjsoj siç vepruam me bazën e pispilisë spërkasim mbushjen mirë me miell misri. Në një enë me pak yndurë shtojmë kos dhe e hedhim lugë-lugë mbi shtresën e miellit të misrit. E vendosim pacarokun të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius derisa të marrë një ngjyrë të bukur në sipërfaqe.   

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?